Mijn polis komt vrij

Home » Mijn polis komt vrij

Mijn polis komt vrij….. Wat nu?

Hebt u een pensioen of lijfrente polis en komt deze binnenkort vrij. Direct ingaan op het voorstel van de verzekeraar is niet altijd slim! Mogelijk hebt u wel de wens om in de eerste jaren van het pensioen te kiezen voor een hogere uitkering. Dit omdat u bijvoorbeeld wat meer op uw hypotheek wenst af te lossen of een paar mooie reizen wilt gaan maken. Of misschien wenst u wel de polis te gebruiken om uw werkzaamheden te kunnen afbouwen totdat u ook de AOW gaat ontvangen en dan volledig stopt met werken. U kunt het starten van de uitkering in sommige gevallen ook nog even uitstellen als u nog werkzaam bent. Kortom een hoop keuzes.

Afhankelijk van waar u het pensioen of de lijfrente hebt opgebouwd maakt dat u verschillende keuzes hebt. Maar uw wensen zijn misschien nog wel belangrijker, een goed advies is daarom dan ook belangrijk.

Pensioenadvies

Hebt u pensioen opgebouwd in een beschikbare premieregeling dan komt op de pensioendatum dit kapitaal vrij. U moet hier iets mee. Direct ingaan op het voorstel van van huidige verzekeraar is niet altijd slim om te doen. In afwijking op wat algemeen wordt aangenomen, bent u voor de uitkeringen namelijk niet gebonden aan de huidige verzekeraar. U hebt de mogelijkheid het kapitaal en eventueel overig vrijkomende kapitalen elders onder te brengen. Zo kunt u kiezen voor de beste uitkering.

Lijfrenteadvies

Door de loop der jaren zijn er veel wijzigingen geweest op dit vlak. Het is dan ook goed oppassen geblazen op het moment dat een oude polis vrij komt. Om maar even wat termen te noemen is uw polis een:

  • Oud regime lijfrente
  • Brede herwaarderingslijfrente
  • nieuw regime lijfrente

Maar ook het verschil tussen een bancair product en een verzekering is van invloed op wat u kunt doen met het vrijkomende potje geld.

Meerdere polissen

Het komt steeds vaker voor dat mensen meerdere polissen en producten hebben. Ook een combinatie van een pensioen en lijfrente zien we steeds meer. In dat geval is een Pensioen Expiratie Plan voor uw wellicht de beste optie. In dit plan op maat is alles op elkaar afgestemd zodat u kunt genieten op de manier zoals u dat wilt. lees meer

 

 

 

PensioenVos begeleidt u graag bij het maken van de juiste keuze. Wilt u meer weten, neemt u dan contact met mij op