Ondernemer

Home » Ondernemer

Samen bouwen aan een succesvol pensioen

Als ondernemer neem je een bijzondere positie in voor wat betreft het sparen voor later. Hier ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor. Maar hoe pak je dat aan, welke oplossing past het beste bij jou als ondernemer? Elke situatie vergt een andere aanpak. 

Een goed advies en begeleiding zorgt voor financiële rust en dat draagt bij aan de emotionele rust. Weten dat je het goed hebt geregeld!

Vos
20150505_140124(0)
Pensioen Expiratie Plan

Oplossingsgericht

Hoe werkt het opbouwen van een pensioen voor ondernemers en zelfstandigen?

Afhankelijk van je situatie, de winst uit onderneming en jouw wensen en doelstelling bekijken we samen wat voor jou de beste oplossing is. Op onderstaande antwoorden krijg je van mij antwoord;

  • Welk bedrag is slim om maandelijks in te leggen?
  • Hoe doe ik dat als ik niet weet hoeveel winst ik dit jaar ga draaien?
  • Wat zijn de kosten?
  • Welk product past het beste bij mij?
  • Wat is er voor mijn nabestaanden geregeld bij overlijden?
mogelijkheden

Directeur Groot Aandeelhouder

Aan welke opties zou je als DGA kunnen denken.

Het is per 1 april 2017 niet meer toegestaan om nog pensioen in eigen beheer op te bouwen. Maar het kan zijn dat je dit nog wel hebt staan. Dit geld mag blijven staan en zelfs straks vanuit de BV nog gaan zorgen voor een pensioenuitkering.
Maar wat zijn de mogelijkheden, de regels en hoe kom je van een eventuele dividendklem af.

Wil je het geld binnen jouw BV houden dan is dit nog de enige optie dat overblijft. Het voordeel voor jou is dat het geld de BV niet verlaat en je dus kunt blijven beschikken over het geld. Er kleven ook nadelen aan. Zo is het geld bij een faillissement niet veilig en rust er een belasting claim op dit pensioengeld.

Als DGA kun je het geld ook overmaken aan een pensioenverzekeraar. Dit biedt een stuk veiligheid en je geniet van dezelfde voordelen als wanneer je in loondienst pensioen zou opbouwen. Meeverzekeren van overlijden en arbeidsongeschiktheid is ook mogelijk. 

Net zoals ieder ander heb je de mogelijkheid om voor een lijfrente optie te kiezen. Stuk meer flexibiliteit dan bij de keuze voor een verzekerd pensioen, maar ook andere voorwaarden en de risico’s bij overlijden en arbeidsongeschiktheid dienen elders verzekerd te zijn. 

Afhankelijk van de gekozen optie voor het pensioen is er de mogelijkheid je aanvullend te verzekeren bij overlijden. Tijdens het advies bekijken we samen wat jouw nabestaanden nodig hebben in geval van overlijden en regelen we deze verzekering voor jou. Meer informatie lees je hier

Wil je het geld binnen jouw onderneming houden dan is dit een optie. Het voordeel voor jou is dat het geld de spaarrekening niet verlaat en je dus kunt blijven beschikken over het geld. Er kleven ook nadelen aan. Zo is het geld bij een faillissement niet veilig en rust er een belasting claim op dit spaargeld. Helemaal vrij opneembaar is dat geld dus niet.

Net zoals ieder ander heb je de mogelijkheid om voor een lijfrente optie te kiezen. Deze optie geeft veel flexibiliteit en je spaart ook echt voor later. Voordeel hierbij is ook dat het geld rendement maakt. Jouw vermogen groeit dus!

Naast alle fiscale mogelijkheden heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om eigen vermogen op te bouwen. Je kunt daar later dan mee doen wat je wil. Dit vergt echter wel een goede planning en discipline.

Als je als zelfstandig ondernemer komt te overlijden dan moet jezelf iets regelen voor de nabestaanden. Tijdens het advies bekijken we samen wat jouw nabestaanden nodig hebben in geval van overlijden en regelen we deze verzekering voor jou. Meer informatie lees je hier

mogelijkheden

Zelfstandig ondernemer

Aan welke opties zou je als zelfstandig ondernemer kunnen denken.

Start nu

Het Financieel Route Plan

Wacht niet op je pensioen maar start met plannen.