Een overlijdensrisicoverzekering

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering voor je nabestaanden. Dit zodat zij financieel goed achterblijven als jij komt te overlijden. Je kunt zelf aangeven wie de uitkering uit deze verzekering moet krijgen. Dit kan je partner, je kinderen of een eventuele zakenpartner zijn.

Uit onderzoek blijkt dat;

  • Bijna de helft van de Nederlanders na overlijden van de partner de dagelijkse kosten niet meer kan betalen en hierdoor gedwongen wordt te verhuizen.
  • Meer dan de helft er financieel flink op achteruit gaat.

Een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering kun je overal voor gebruiken. Zo kun je hiervan de huur of hypotheek betalen, de contributie van de sportvereniging of de dagelijkse boodschappen. 

Je nabestaanden goed achterlaten

[button align="center" name="Regel direct de juiste verzekering" link="https://www.pensioenvos.nl/contact-pensioenvos/"]

Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Dat hangt natuurlijk van je situatie af. Maar in veel gevallen is het verstandig om eens goed te kijken naar jullie situatie bij een eventueel overlijden. Veelal zal vanuit een hypotheek vraagstuk het minimale gedekt zijn. Maar is dat voor jullie wel voldoende? 

Na een overlijden veranderd er veel. Inkomen valt weg en de achterblijvende partner moet het nu zelf doen. Je bent dan afhankelijk van wat er geregeld is maar des te meer van wat je nodig hebt om alle rekeningen te betalen. Kun je nog in het huis blijven wonen en het leven leven zoals je dat altijd al deed of wordt je gedwongen om anders te gaan leven.

In alle gevallen, voorkomen is beter dan genezen. 

Wat kun jezelf doen?

Er zijn een aantal dingen die jezelf kunt doen om te controleren of bij overlijden de huidige situatie nog passend is of dat je actie moet ondernemen en de 

  1. Zet voor jezelf eens op een rijtje wat de huidige maandelijkse uitgaves zijn.
  2. Check wat er veranderd als een van jullie komt te overlijden, welke kosten vallen weg, maar nog belangrijker welke komen ervoor terug. Denk bijvoorbeeld aan extra kinderopvang.
  3. Welke inkomsten zijn er als een van beide komt te overlijden. Blijven die hetzelfde of moet je minder gaan werken om voor de kinderen te gaan zorgen?
  4. Check welke uitkeringen er uitbetaald worden. Nabestaandenpensioen, als gesloten overlijdensrisicoverzekering, aanvullende verzekeringen etc.
  5. Heb je extra geld nodig om bijvoorbeeld de uitvaart te betalen?
  6. Zet vervolgens alles eens naast en onder elkaar en dan zie je al snel of je in actie moet komen.

Advies

Wat kan ik voor jou doen

Als onderdeel van een financieel plan kan ik voor jou precies uitrekenen hoe hoog het bedrag op een overlijdensrisicoverzekering moet zijn. Daarnaast kan ik dit voor jou meteen regelen, ik heb aanstellingen bij verschillende partijen en kan voor jou een goede marktvergelijking maken en regel de aanvraag en het onderhoud van de verzekering.

[button align="center" name="Regel direct de juiste verzekering" link="https://www.pensioenvos.nl/contact-pensioenvos/"]

Hoe werkt het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Verzamelen gegevens

Aan de hand van het advies dat je van mij krijgt bepalen we de hoogte van het te verzekeren bedrag. Ook verzamel ik de benodigde gegevens voor de aanvraag en het offerte traject.
Direction Arrows
Stap 1

Maken premievergelijking

Als we weten wat we moeten verzekeren dan gaan we kijken naar wie dat voor jullie kan doen, tegen welke premie en welke voorwaarden.
Direction Arrows
Stap 02

Bemiddelen polis

Na akkoord op de offerte, sturen we de aanvraag voor de verzekering in. Je krijgt van de verzekeraar een vragenlijst met gezondheidsvragen. Na acceptatie ben je verzekerd en start de polis.
Stap 03

Laat je goed adviseren!

[button align="center" name="Neem contact op met jouw adviseur" link="https://www.pensioenvos.nl/contact-pensioenvos/"]

Hieronder een paar veel gestelde vragen

Deze verzekering keert een bedrag uit aan jouw nabestaanden. Dit kan je partner zijn maar ook je kinderen. Vooraf bepaald je hoeveel er uitbetaald wordt. Kom je te overlijden voor het einde van de looptijd van de verzekering dan betaald de verzekeraar het afgesproken bedrag uit.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de premie van een jong iemand lager dan van iemand die al wat ouder is. Ook je gezondheid speelt een rol en of je rookt. Hoe gezonder je leeft hoe goedkoper de premie. Daarnaast is natuurlijk de hoogte van het verzekerd bedrag van invloed. Hoe meer je verzekerd hoe hoger de premie.

Nee dit is niet verplicht. Wel kan het zo zijn dat als je een hypotheek sluit je hier verplicht iets voor moet regelen, maar verder niet. 

Nee helaas niet. Voor het hebben van de verzekering betaal je een premie. Kom je niet te overlijden dan keert de verzekering niet uit en krijg je geen geld terug. Maar aan de andere kant! Als je bijvoorbeeld maar twee maanden verzekerd bent op het moment dat je komt te overlijden, dan heb je nog niet veel premie betaald en keert de verzekeraar toch een hoog bedrag uit.