Collectief Pensioenadvies voor Werknemers

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor binding en behoud werknemers.

Werknemers waarderen een werkgever die goed zorgt voor zijn personeel. Uit onderzoek blijkt dat een goede pensioenregeling vaak doorslaggevend is bij de keuze voor een werkgever en om bij die werkgever te blijven werken.

Een pensioenregeling is een krachtig middel om medewerkers te binden. Het effectief inzetten van pensioen als arbeidsvoorwaarde geeft jou als werkgever een concurrentievoordeel. Maar hoe regel je dit, en wat zijn de kosten? Verantwoorde keuzes maken is essentieel voor de toekomst van je bedrijf.

Als jouw pensioenadviseur ben ik gespecialiseerd in collectieve pensioenregelingen. Ik adviseer je over de best passende oplossingen en kan je volledig ontzorgen bij het onderhoud ervan.

Met mijn expertise help ik je om een aantrekkelijke en duurzame pensioenregeling op te zetten, waardoor je een aantrekkelijke werkgever blijft. Neem contact met me op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek.


De nieuwe pensioenwet

Ontdek wat er verandert voor jou als werkgever!

Collectief pensioenadvies van PensioenVos

Pensioenadvies werkgever

Loopt de huidige pensioenregeling af of overweeg je pensioen aan te bieden aan je werknemers?
PensioenVos staat voor deskundig pensioenadvies

Pensioencommunicatie

Pensioen kan complex zijn, maar een duidelijke uitleg is essentieel voor vertrouwen en weloverwogen beslissingen. PensioenVos ontzorgt jou graag!

Onderhoud pensioenregeling

Werknemers komen en gaan, wetgeving verandert voortdurend. Met PensioenVos blijf je up to date om kostbare fouten te voorkomen.

Wat is een Collectieve Pensioenregeling en Wat Zijn de Voordelen?

Een collectieve pensioenregeling is een duidelijk pensioenplan voor het gehele personeel. Het is een gezamenlijke regeling waarmee je als werkgever niet alleen nu goed voor je werknemers zorgt, maar ook voor hun toekomstige inkomen. Naast de AOW zijn werknemers namelijk grotendeels afhankelijk van wat jij voor hen hebt geregeld.

Het hebben van een collectieve pensioenregeling heeft voordelen voor jou als werkgever. Daarnaast weet je zeker dat het geld dat je betaalt voor hún pensioen ook daadwerkelijk naar een inkomen voor later gaat. Iets dat met een individuele compensatie niet het geval is.

Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het aanbieden van een collectieve pensioenregeling. Het zorgt voor duidelijkheid, zekerheid en maakt jouw bedrijf aantrekkelijker voor werknemers.


Hoe regel je een Collectieve Pensioenregeling ?

Ontdek hoe je een collectieve pensioenregeling efficiënt regelt voor jouw bedrijf.

Bij het opzetten van een pensioenregeling voor jouw werknemers komt veel kijken. Het maken van belangrijke keuzes over zaken zoals het ambitieniveau, het al dan niet vragen van een werknemersbijdrage en de keuze van de verzekeraar zijn cruciaal voor een goed pensioenbeleid.

Het bepalen van het ambitieniveau van de pensioenregeling is essentieel om te zorgen dat deze aansluit bij de wensen van jouw werknemers en de financiële mogelijkheden van jouw bedrijf. Daarnaast is het overwegen of je een werknemersbijdrage vraagt van invloed op de kosten en de betrokkenheid van je personeel.

Ook de keuze van de verzekeraar speelt een grote rol. Het vinden van de juiste verzekeraar met een passend aanbod kan een verschil maken in de kosten, dekking en service die je kunt verwachten voor je jezelf en voor de werknemers.

Een goede pensioenregeling biedt meer dan alleen spaargeld voor de toekomst. Het omvat ook belangrijke dekkingen zoals bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Deze aspecten zijn essentieel om zowel de werknemer als zijn familie financiële bescherming te bieden in onvoorziene omstandigheden.

Bij overlijden zorgt een pensioenregeling ervoor dat nabestaanden financieel worden ondersteund, waardoor zij zich minder zorgen hoeven te maken over de toekomst. Arbeidsongeschiktheid kan ook gedekt worden, zodat werknemers bij langdurige ziekte of letsel een inkomen behouden.

Het kiezen van de juiste pensioenregeling met deze dekkingen is van groot belang.

Een pensioenregeling vormt vaak naast het salaris de grootste kostenpost voor een werkgever. Het nauwkeurig afstemmen van alle keuzes en ambities binnen deze regeling bepaalt uiteindelijk de hoogte van deze kosten. Dit biedt niet alleen meer controle, maar ook een goed inzicht in de toekomstige budgettering.

Het maken van de juiste keuzes bij het opzetten van een pensioenregeling is cruciaal. Hierbij gaat het om het ambitieniveau van de regeling, de eventuele werknemersbijdrage en de keuze van de pensioenverzekeraar. Deze aspecten samen zorgen voor grip op de kosten en een stabiele financiële planning voor zowel werkgevers als werknemers.

Door een goed doordachte pensioenregeling kun je als werkgever niet alleen personeel aantrekken en behouden, maar ook de financiële verplichtingen beheersen op de lange termijn.

Actuele berichten

Lees laatste ontwikkelingen in pensioenregelingen voor werkgevers met onze actuele berichten.

Voucher pensioenadvies

Ontdek onze speciale regeling voor werkgevers die nog geen pensioenregeling bieden. Profiteer van een subsidie die werkgevers tegemoetkomt in de kosten van het opzetten van een pensioenregeling voor hun personeel.

Pensioen als verlengstuk

Pensioenregelingen worden veelal gezien als een ding dat erbij hoort, als een soort vanzelfsprekendheid. Maar dat is het in mijn ogen helemaal niet. Het aanbieden van een pensioenregeling is een verlengstuk van de beloning aan het personeel.

De juiste pensioenverzekeraar

Hoe gaat jullie pensioenverzekeraar om met het pensioengeld? Hoe gaan ze om met duurzaamheid? Investeren ze dit wel op de juiste manier?
Past de huidige verzekeraar nog wel bij jouw duurzaamheidsbeleid?