Werkgever

Home » Werkgever

Een strategische & marketing technische arbeidsvoorwaarden

Werknemers waarderen een werkgever die goed zorgt voor zijn personeel. Het is zelfs gebleken dat werknemers een pensioenregeling als doorslaggevende voorwaarden zien om u als werkgever te kiezen of om bij u te blijven werken.

Het op de juiste manier inzetten van de arbeidsvoorwaarden pensioen biedt u als werkgever een mooie marketingtool maar het is ook een strategische arbeidsvoorwaarden die uw onderneming verder helpt.

Als Jouw Pensioenadviseur ben ik gespecialiseerd in advies over collectieve pensioenregelingen. Een regeling die bij uw onderneming past, is afgestemd op uw budget en de wensen van u als ondernemer. Onafhankelijk en Persoonlijk.

Advies

Advies

Tijdens de adviesfase doorlopen we een heel proces. Zo zorgen wij er samen voor dat alles op elkaar aansluit en voldoet aan de wetgeving en aan uw budget.

communicatie

Communicatie

Het aanbieden van een pensioenregeling is één, maar het uitleggen van alle voorwaarden aan de werknemers is een tweede. Een presentatie of een persoonlijke brief. Ik zorg ervoor!

beheer

Beheer

Wetgeving veranderd voortdurend. Tijdens de beheerfase onderhoud ik de pensioenregeling voor u zodat u altijd voldoet aan de geldende wetgeving en gebruik kunt maken van mijn professionele ondersteuning.

Waar moet u aan denken

Een pensioenregeling

Keuzes

Bij het aangaan van een pensioenregeling voor de werknemers komt veel kijken. Er moeten keuzes gemaakt worden over bijvoorbeeld het ambitieniveau, over het wel of niet vragen van een werknemersbijdrage en nog veel meer.

Risico's

Een pensioenregeling doet meer dan alleen maar sparen voor later. Een dekking bij overlijden en arbeidsongeschiktheid is onderdeel van een goede regeling.

Kosten

Een pensioenregeling is naast het salaris vaak de grootste kostenpost. Het goed afstemmen van alle keuzes en ambities bepaald hoe hoog de kosten zijn. Dit zorgt voor grip en een budgetteerbare toekomst.

Betrokken en Financieel fitte werknemers

Als werkgever al eens stil gestaan bij wat de kosten zijn van een kandidaat die op het laatste moment voor de functie toch afhaakt? Of weet u wat de kosten van een zieke werknemer zijn?