Financieel Route Plan

Home » Financieel Route Plan

Wat is het?

Financieel Route Plan

De bucketlist kietelt uw fantasie en helpt dromen waar te maken. Echter, maar weinig mensen nemen de tijd om te bepalen wat op hun lijst staat. Laat staan om er echt iets mee te doen.

Om zoveel mogelijk uit het leven te halen is het plannen van financiële zaken, bijvoorbeeld je pensioen, van belang. Plannen voor uw pensionering is een andere mind-set dan wachten op uw pensioen.

Een inkomen voor later

Als zelfstandig ondernemer een pensioen voor later of als particulier iets extra’s opbouwen. Er zijn verschillende opties en hoe eerder u begint  met sparen hoe haalbaarder het doel wordt. 

Eerder stoppen met werken

De sociale verzekeringsbank heeft op dit moment een AOW-leeftijd van 71 jaar voor u berekend. Dat betekent dat u dan pas een uitkering krijgt. Maar wat als u helemaal niet zo lang wil doorwerken.

De studie van de kinderen

Over een totale looptijd van de studie van 4 jaar kunnen de totale kosten wel € 46.840 bedragen bij een uitwonend kind. Hebt u zichzelf deze vraag wel eens gesteld; “Welke kosten wil ik voor de kinderen betalen?’

Een nieuwe uitdaging

Zit u vast in een situatie die niet meer goed voelt. Misschien al jaren niet meer. Opzoek naar een nieuwe baan of voor uzelf beginnen. Ik heb het zelf meegemaakt en help u graag bij hetzelfde.

Bucketlist

Het is uw leven

Hebt u een bucketlist? Jack Nicholson en Morgan Freeman hebben dit idee enorm populair gemaakt met hun gelijknamige film in 2007. ‘The Bucket List’ vertelt het verhaal van twee mannen met compleet verschillende achtergronden.
Ze ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Beiden zijn terminaal ziek en emotioneel zoekende. Edward, gespeeld door Jack Nicholson, is extreem rijk, maar erg eenzaam. Carter, Morgan Freeman’s karakter, heeft een liefhebbende familie en een sterk geloof, maar voelt zich vervreemd van zichzelf. Samen besluiten ze alle dingen te doen waar ze ooit van gedroomd hebben, voordat ze “de pijp aan Maarten geven”.
Ofwel de Engelse uitdrukking “to kick the bucket”, waar de bucketlist zijn bestaansrecht aan ontleent.

Neem de regie over uw eigen route

Richting

Planning

De doelstelling van planning is om voor elk moment, op geplande en ongeplande momenten, te beschikken over voldoende geld om uw eigen leven te leiden. Dat brengt ons terug bij de ‘bucket’ (NL: emmer). De bucket staat voor de pot met geld die nodig is om comfortabel te leven. Nu én na uw pensionering.

Planning start met het bepalen van uw eigen bucket. Een mengelmoes van pensioenpolissen, beleggingsrekeningen, spaarrekeningen, levensverzekeringen en lijfrentes. Vervolgens help ik u inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden. 

Als we weten waar we staan kunnen we gaan plannen. Samen kijken naar de wensen en doelen en hoe dat u die kunt gaan bereiken.

Lees meer in dit blog.