Wat is het?

Financieel Route Plan

De bucketlist kietelt je fantasie en helpt dromen waar te maken. Echter, maar weinig mensen nemen de tijd om te bepalen wat er op hun lijst moet komen te staan. Laat staan om er echt iets mee te doen.

Om zoveel mogelijk uit het leven te halen is het plannen van financiële zaken, bijvoorbeeld je pensioen, van belang. Plannen van je pensionering is een andere mind-set dan wachten op je pensioen.

Een inkomen voor later

Als zelfstandig ondernemer een pensioen voor later of als particulier iets extra’s opbouwen. Er zijn verschillende opties en hoe eerder je begint met sparen hoe haalbaarder het doel wordt. 

Eerder stoppen met werken

De sociale verzekeringsbank heeft op dit moment een AOW-leeftijd van 71 jaar voor je berekend. Dat betekent dat je dan pas een uitkering krijgt. Maar wat als je helemaal niet zo lang wil doorwerken.

De studie van de kinderen

Over een totale looptijd van de studie van 4 jaar kunnen de totale kosten wel € 46.840 bedragen bij een uitwonend kind. Heb je jezelf deze vraag wel eens gesteld; “Welke kosten wil ik voor de kinderen betalen?’

Een nieuwe uitdaging

Zit je vast in een situatie die niet meer goed voelt. Misschien al jaren niet meer. Opzoek naar een nieuwe baan of voor jezelf beginnen? Ik heb het zelf meegemaakt en help jou graag bij hetzelfde.

Bucketlist

Het is jouw leven

Heb je een bucketlist? Jack Nicholson en Morgan Freeman hebben dit idee enorm populair gemaakt met hun gelijknamige film in 2007. ‘The Bucket List’ vertelt het verhaal van twee mannen met compleet verschillende achtergronden.
Ze ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Beiden zijn terminaal ziek en emotioneel zoekende. Edward, gespeeld door Jack Nicholson, is extreem rijk, maar erg eenzaam. Carter, Morgan Freeman’s karakter, heeft een liefhebbende familie en een sterk geloof, maar voelt zich vervreemd van zichzelf. Samen besluiten ze alle dingen te doen waar ze ooit van gedroomd hebben, voordat ze “de pijp aan Maarten geven”.
Ofwel de Engelse uitdrukking “to kick the bucket”, waar de bucketlist zijn bestaansrecht aan ontleent.

Neem de regie over jouw eigen route

Richting

Planning

De doelstelling van planning is om voor elk moment, op geplande en ongeplande momenten, te beschikken over voldoende geld om jouw eigen leven te leiden. Dat brengt ons terug bij de ‘bucket’ (NL: emmer). De bucket staat voor de pot met geld die nodig is om comfortabel te leven. Nu én na je pensionering.

Planning start met het bepalen van jouw eigen bucket. Een mengelmoes van pensioenpolissen, beleggingsrekeningen, spaarrekeningen, levensverzekeringen en lijfrentes. Vervolgens help ik je inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden. 

Als we weten waar we staan kunnen we gaan plannen. Samen kijken naar de wensen en doelen en hoe dat je die kunt gaan bereiken.

Lees meer in dit blog.