Pensioenadvies voor ZZP’ers: Financiële rust, vrijheid en zekerheid

Weten dat het goed geregeld is.

PensioenVos is de pensioenadviseur voor zelfstandigen die pensioen toegankelijk maakt door heldere, visuele uitleg. Het resultaat is een persoonlijk, op maat gemaakt pensioenplan voor jouw financiële toekomst. Dit plan wordt volledig uitgevoerd en onderhouden, zodat jij financiële rust, vrijheid en zekerheid ervaart. 

Ervaar de zekerheid van een goed geregeld pensioen met PensioenVos.

Met PensioenVos krijg je:

  • Een duidelijk pensioenoverzicht
  • Een op maat gemaakt financieel plan
  • Ondersteuning bij de uitvoering en het beheer van je pensioen
Totaaloverzicht

Pensioenadvies ondernemer

Als zelfstandig ondernemer is het essentieel om op tijd na te denken over je pensioen. Het draait om financiële vrijheid later. Hier zijn enkele veel gestelde vragen die PensioenVos vaak krijgt:

Neem contact op met PensioenVos voor een persoonlijk advies op maat.

Hoeveel moet ik sparen of beleggen voor mijn pensioen?

Het is belangrijk om een inschatting te maken van hoeveel je nodig hebt om comfortabel met pensioen te gaan. Kijk naar je huidige levensstijl en toekomstige kosten. Samen maken we een plan en berekenen we wat jij moet sparen voor een zorgeloze financiële toekomst.

Lees in dit blog meer en waarom we soms pensioensparen uitstellen.

Welke pensioenmogelijkheden zijn er voor zelfstandigen?

Er zijn verschillende opties, zoals een lijfrenteverzekering, banksparen of een beleggingsrekening. Elk heeft zijn voor- en nadelen die je moet overwegen. PensioenVos helpt je bij het maken van de juiste keuzes, zodat je zeker weet dat je geld beschikbaar is wanneer je het nodig hebt en op de manier die jij voor ogen hebt.

Welke fiscale voordelen kan ik benutten?

Sommige pensioenregelingen bieden belastingvoordelen. Het is belangrijk om te weten welke voordelen je kunt benutten om je pensioenpot te optimaliseren. Het is daarnaast belangrijk om vooraf samen de wensen en doelstellingen door te nemen, aangezien er specifieke voorwaarden gelden. Zo maak jij straks de juiste keuzes.

Hoeveel mag je belastingvrij pensioen sparen?

Als ZZP’er kun je gebruikmaken van de jaarruimte en reserveringsruimte om pensioen op te bouwen. Deze regelingen bieden belastingvoordelen voor het sparen voor je pensioen, afhankelijk van de winst uit je onderneming

Hoe werkt het pensioenadvies voor zelfstandige?

Hoeveel moet een ZZP’er per maand apart leggen voor pensioen?

Hoeveel je als ZZP’er per maand apart moet leggen voor je pensioen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je gewenste pensioenleeftijd, levensstijl en huidige spaargeld. Met een pensioenplan van PensioenVos krijg je inzicht in wat je moet doen om je doelen te bereiken.

Logo PensioenVos

Neem contact op

of social media

Hoe werkt zo’n pensioenplan en wat kan PensioenVos voor je betekenen.

1 Huidige situatie analyseren

We bekijken je huidige pensioenopbouw, omzet en uitgaven. We bepalen samen hoeveel pensioeninkomen je nodig hebt om in de toekomst comfortabel te leven.

2 Pensioensom berekenen

 We berekenen het benodigde bedrag om je doelen te bereiken, bijvoorbeeld als je met pensioen wilt gaan op 68-jarige leeftijd.

3 Maandelijkse inleg bepalen

We bepalen hoeveel je maandelijks moet sparen en of sparen dan wel beleggen voor jou de beste optie is. Ook krijg je advies over de meest geschikte oplossing hiervoor.

4 Rekening openen en monitoren

PensioenVos opent een rekening voor jou, waarop je begint met sparen. Samen monitoren we de voortgang

Als ZZP’er is het cruciaal om proactief met je pensioenplanning bezig te zijn. Door vroeg te beginnen, gebruik te maken van fiscale voordelen en je pensioenplan regelmatig te herzien, kun je een comfortabel pensioen opbouwen.

Begin zo vroeg mogelijk met pensioen sparen als ZZP’er

Hoe eerder je start met sparen, hoe minder je per maand opzij hoeft te zetten, dankzij het rente-op-rente effect. Dit effect zorgt ervoor dat je spaargeld in de loop van de tijd groeit, waardoor je met kleinere maandelijkse bijdragen een aanzienlijk pensioenpotje kunt opbouwen.

Daarentegen, als je pas op latere leeftijd begint met sparen, moet je een groter bedrag per maand apart leggen om dezelfde pensioensom te bereiken. Door vroeg te beginnen, geef je jezelf meer tijd om te profiteren van de groei van je investeringen en de belastingvoordelen die gepaard gaan met pensioenopbouw.

Als ZZP’er is het essentieel om je pensioen goed te plannen en te zorgen dat je voldoende spaart voor een comfortabele oude dag. Wacht niet langer en start vandaag nog met het plannen van je pensioen. Jouw toekomstig zelf zal je dankbaar zijn!

Zoek je advies over pensioenopbouw voor ZZP’ers? Neem contact op met PensioenVos en ontdek de beste opties voor jouw situatie.

Wacht niet langer en begin vandaag met je pensioenplanning! Neem contact op met PensioenVos voor een persoonlijk advies.