Binnenkort met pensioen?

Je hebt bericht gekregen van de verzekeraar dat binnenkort jou polis de einddatum bereikt. De pensioenpolis expireert noemen ze dat ook wel. Maar hoe pak je dat aan, welke keuze moet je maken en hoe hoog is de uiteindelijke uitkering die je gaat krijgen? 

Laat je in eerste instantie niet afschrikken door de brieven van de verzekeraars. Soms al geruime tijd voordat het zover is krijg je brieven en offertes toegestuurd. Ga niet direct in op het voorstel van de verzekeraar. Het loont zich om de markt te verkennen en vergelijkingsoffertes op te vragen.

Maar veel belangrijker, wat past bij jou! Met een goed advies zorgen we er samen voor dat je het best passende product krijgt dat er maar te krijgen is. Er zijn een aantal belangrijk te maken keuzes en eenmaal gekozen is niet meer aanpassen! Kun je het maar beter in een keer goed doen toch?

Een aantal belangrijke te maken keuzes

ELKE SITUATIE IS ANDERS, DE TE MAKEN KEUZES DUS OOK!

Vast of variabele uitkering ?

Een vast pensioen is een uitkering die vast staat. Na ingang veranderd deze de rest van je leven niet meer. Een stabiele uitkering. Maar wat als je wat meer risico kunt lopen en je streeft naar een hogere uitkering. Dan past een variabele uitkering misschien wel bij je. 

Wel of geen uitkering bij overlijden?

Heb je een partner, dan is dit meestal geen vraagstuk. Maar wat als je geen partner hebt? Of je partner is terminaal ziek. Niet de leukste uitgangspunten, maar dit kan de keuze wel beïnvloeden!

Hoge en dan lage uitkering ?

Dit word ook wel de hoog-laag constructie genoemd. In de eerste paar jaar, bijvoorbeeld 5 of 6 jaar, krijg je een hogere vaste uitkering. Na afloop van die eerste periode zakt de uitkering. Dit is een mooie oplossinng voor wanneer je partner bijvoorbeeld nog niet AOW gerechtigd is.

Uitstellen of opsplitsen?

Heb je meerdere potjes? Werk je deels nog door? Je kunt de uitkeringen en vrijkomende bedragen op verschillende manier inzetten en uit laten keren. Bekijk voor jou persoonlijk wat het beste past!

Hoe verloopt het adviesproces?

Kennismaken

In het eerste gesprek maken we kennis, leer ik jou kennen en inventariseer ik jou wensen, doelstellingen en de polis(sen).
Direction Arrows
Start

Onderzoeken

In deze fase bekijk ik wat er mogelijk is en bestudeer ik de polissen en jouw situatie.
Direction Arrows
Analyseren

Advies

Als ik weet hoe jou situatie eruit ziet, wat je graag wil en wat de mogelijkheden zijn met de polissen, geef ik een advies over wat het beste past.
Direction Arrows
Adviseren

Product

Aan de hand van het advies ga ik opzoek naar het best passende product met de hoogste uitkering en beste voorwaarden.
Direction Arrows
Bemiddelen

Nazorg

Na het bemiddelen draag ik er zorg voor dat alles netjes afrond word en de uitkering start.
Nazorg

Wat kost een advies?

De vraag wat levert jou een goed advies op, is misschien nog wel veel belangrijker! Want als ik ervoor kan zorgen dat jou uitkering maandelijks hoger is dan wanneer je dit zelf gaat regelen, dan verdien ik mezelf snel terug! 

Hoeveel het advies kost is uiteindelijk afhankelijk van een aantal zaken en de complexiteit van de casus. Maar voor elk budget is er wel een oplossing te bedenken!

Neem contact met mij op om samen even af te stemmen wat de kosten voor jou gaan worden.