Voucher pensioenadvies

Voucher voor pensioenadvies

Ongeveer 1 op de 10 werknemers bouwt geen pensioen op. Om deze groep te verkleinen wordt er de komende maanden een budget beschikbaar gesteld in de tegemoetkoming van de advieskosten. De regeling is specifiek bedoelt voor werkgevers met personeel die nu nog geen pensioenregeling hebben, maar dit wel willen gaan faciliteren.

Als werkgever kun je bij VNO-NCW een voucher aanvragen. Er is een maximum van 100 vouchers beschikbaar en het traject loopt tot 28 november 2024. Ben er dus op tijd bij!

Waarom een pensioenregeling?

Het aanbieden van een pensioenregeling aan het personeel biedt verschillende voordelen.

  • Je bent als werkgever met een pensioenregeling aantrekkelijker voor personeel
  • De kosten van de regeling zijn fiscaal aantrekkelijk en het bieden van een pensioen ten opzichte van hoger loon bespaart je kosten!
  • Je zorgt ervoor dat jouw investering ook echt ten goede komt van een inkomen voor later voor je werknemers, ze zullen je later hiervoor nog bedanken!
  • Je kunt dekkingen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid voor hun goed regelen binnen eenzelfde contract.
  • De toezegging leg je vast in juridische documenten, zo kan er ook nooit onenigheid bestaan over wat er geregeld is.

Feit of fabel

  • Het aanbieden van een pensioenregeling is duur – Fabel, los van de regelingen bij een pensioenfonds die verplicht gesteld zijn, kun je als werkgever zelf bepalen hoe de regeling eruit komt te zien. De kosten heb je daarmee dan ook zelf in de hand.
  • Werknemers hebben zelf weinig te kiezen – Fabel, binnen de kaders die jij als werkgever meegeeft hebben werknemers wel degelijk eigen keuzes te maken. Willen ze iets in de beleggingen aanpassen dan kan dat, willen ze zelf extra geld inleggen dan is dat ook mogelijk. Werknemers geen eigen bijdrage laten betalen kan en mag ook.
    Laat je als werkgever eens informeren over de mogelijkheden.
  • Werknemers hebben helemaal geen interesse, Feit & Fabel, dit is een lastige. Als je jonge werknemers vraagt wat ze ervan vinden dan hoor ik vaak dat het weinig interesse heeft. Echter als je ze meeneemt in keuzes die ze kunnen maken, wat pensioen daadwerkelijk voor hun betekent in de vrijheid die ze zichzelf voor later kunnen verwerven dan is het de ervaring dat het heel erg gaat leven en ze in actie gaan komen. Dus dit hangt samen met hoe jij het aanbied aan je werknemers!

Voorwaarden voucher

Als werkgever kun je vanaf 20 juni 2024 een voucher reserveren. De definitieve voucher wordt toegekend als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet er met behulp van een pensioenadviseur, zoals PensioenVos, een pensioenregeling bij een verzekeraar tot stand zijn gekomen. Hiervoor moet je bepaalde bewijsstukken aanleveren. Het bedrag wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beschikbaar gesteld en door werkgeversorganisatie VNO-NCW verstrekt.

Gratis

Ik vind het als adviseur belangrijk dat we na het sluiten van de regeling een goede start gaan maken. Als aanvulling op deze voucher verzorg ik voor jouw werknemers een gratis presentatie als onderdeel van het hele traject. Dus sluit jij via PensioenVos een pensioenregeling voor het personeel en sluit je met mij een overeenkomst voor onderhoud en service, dan krijg je de eerste presentatie gratis!

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

 

Comments are closed