Ga voor duurzaamheid

Een term die we de laatste jaren veel horen is duurzaamheid. Nu de gasprijzen de lucht in schieten en we aan de pomp veel betalen voor een liter benzine of diesel, zien we steeds meer het belang van een duurzame toekomst. Veel bedrijven zijn daar ook mee bezig en hebben hier zelfs hun missie van gemaakt. Maar ook als ondernemer zelf kan het zo zijn dat je dit een belangrijk thema vind. Maar heb jij je wel eens afgevraagd of de pensioenverzekeraar hier ook zo naar kijkt en misschien nog wel belangrijker, naar handelt?

Het pensioengeld van bijna iedere Nederlander is belegd. Dit doen verzekeraars om een mooi rendement na te streven zodat het geld van werknemers meer waard wordt. Dit is ook noodzakelijk, zeker wanneer zoals nu de rente laag is. Maar hoe en waarin verzekeraars het geld van jou en je mensen beleggen daar zijn ze vrij in. Waar komt dat pensioengeld terecht? Gaat jouw pensioengeld bijvoorbeeld naar bedrijven die slecht zijn voor de natuur, of investeren ze jouw geld in bedrijven die wapens produceren?

Jij hebt een keuze!

Je staat er misschien niet zo bij stil maar jij hebt een keuze! Bij de keuze voor een verzekeraar kun je aan mij als adviseur aangeven dat je dit een belangrijk thema vindt. Misschien zelfs wel zo belangrijk dat verzekeraars die slecht score op dit thema niet meegenomen mogen worden in de selectie. Samen kunnen we verzekeraars onderling met elkaar vergelijken. Hoe score ze op de thema’s die jij belangrijk vind?

Toegevoegde waarde

Een pensioenregeling is een onderdeel van het arbeidsvoorwaarden pakket. Werknemers die bij jouw solliciteren zullen hier niet altijd naar vragen maar sommigen juist wel. Je kunt als werkgever ook zelf actief benoemen dat je een pensioenregeling geregeld hebt. Als extra motivatie kun je als werkgever benoemen dat je duurzaamheid een belangrijk thema vindt en dat je gekozen hebt voor een pensioenverzekeraar die diezelfde belangen behartigd.

Door te kiezen voor de verzekeraar die bij jouw visie past is een thema als duurzaamheid nog meer verankerd in de bedrijfsvoering. Ze zeggen altijd dat je de klanten krijgt die bij je passen en werknemers die kiezen voor jou omdat je een bepaalde visie uitdraagt. Ik ben ervan overtuigt dat ook het kiezen voor de juiste verzekeraar hieraan bijdraagt.

Hoe doet mijn verzekeraar het en wat kan ik doen?

Er zijn websites die verzekeraars onderling met elkaar vergelijken en hun werk ervan hebben gemaakt om te bestuderen waar jouw pensioengeld naar toe gaat. Zo score Aegon en Allianz op dat vlak niet zo heel goed. Maar wat als jouw verzekeraar slecht scoort? Het is afhankelijk van wat voor soort contract je met een betreffende verzekeraar hebt? Maar heb je bijvoorbeeld een abonnementsvorm dan kun je soms eerder van verzekeraar wisselen. Er zijn ook mogelijkheden om het al geïnvesteerde pensioengeld mee te nemen naar de nieuwe verzekeraar.

Wil je meer weten en actie ondernemen? Neem contact met me op. Ik help je hier graag bij.

[button align=”center” name=”Neem contact op” link=”https://www.pensioenvos.nl/contact-pensioenvos/”]