Lage rente, Help!

Wanneer u met pensioen gaat en een beschikbare premieregeling gehad heeft, moet hij daarvan op de pensioendatum een pensioen aankopen. Tot 2017 kon dit alleen maar op basis van een voorafgaand vastgestelde uitkering. Weliswaar zijn er verschillende keuzes, maar de hoogte staat vooraf vast. Door de lage rente is de uitkering op dit moment echter veelal lager dan u had verwacht. En daar wilt u iets mee.

Sinds 2017 heeft u nu ook de mogelijkheid te kiezen voor een pensioen op basis van beleggingen. Het voordeel daarvan is dat u al meteen in het begin een hogere uitkering ontvangt. Vervolgens wordt elk jaar gekeken naar hoeveel rendement er behaald is en wat de actuele rente is. Zijn rendement en rente gunstig dan zal de uitkering gelijk blijven of licht stijgen, maar valt dit tegen dan kan de uitkering dalen. Deze schommelingen in de uitkeringen brengen dus risico’s met zich mee en zijn dus ook niet voor iedereen geschikt.

Keuze
U kunt met een vrijkomend pensioenkapitaal gaan shoppen. Bijna net zoals in een winkelstraat gaat u kijken naar wat het beste bij u past. Waar u de uitkering uiteindelijk onderbrengt is afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Zoveel aanbieders zoveel keus. U hebt dus echt wat te kiezen en doet er goed aan deze te verkennen! Een goed advies daarbij is dan ook van essentieel belang. Immers gaat het om een levenslange uitkering die niet meer aangepast kan worden.

Partner
Met de vernieuwde mogelijkheid tot doorbeleggen dient er extra aandacht besteed te worden aan de partner. Hier zijn namelijk verschillende keuzes mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor een garantie bij overlijden of voor een uitkering die afhankelijk is van beleggingsresultaten. De impact kan groot zijn als blijkt dat bij het maken van de keuze, de verkeerde gemaakt is.

Advies
PensioenVos begeleidt u graag bij het maken van de juiste keuze. Afhankelijk van de wensen en de situatie kunnen wij u een breed financieel plan op maat aanbieden, maar ook een offerte vergelijking behoort tot onze dienstverlening.