Pensioen voor mijn werknemers

Een strategische & marketing technische arbeidsvoorwaarde

Werknemers waarderen een werkgever die goed zorgt voor zijn personeel. Het is zelfs gebleken dat werknemers een pensioenregeling als doorslaggevende voorwaarden zien om jouw als werkgever te kiezen of om bij jou te blijven werken.

Een pensioenregeling is een middel om mensen te binden en om jouw bedrijfsdoelen te behalen. Het op de juiste manier inzetten van de arbeidsvoorwaarden pensioen geeft jou als werkgever een voorsprong op de rest. Maar hoe regel je dat en wat kost dat dan? Je wil tenslotte verantwoorde keuzes maken met het oog op de toekomst van je bedrijf.

Als Jouw Pensioenadviseur ben ik gespecialiseerd in collectieve pensioenregelingen. Ik adviseer jou de best passende oplossen en kan je volledig ontzorgen met het onderhouden ervan. 

Wat is een collectieve pensioenregeling en wat zijn de voordelen?

Een collectieve pensioenregeling is een pensioenregeling voor het gehele of een deel van het personeel. Het is een gezamenlijke pensioenregeling. Met het aanbieden van een pensioenregeling voor je werknemers zorg je niet alleen nu goed voor hun, maar draag je ook zorg voor een inkomen later. Naast de AOW zijn werknemers namelijk grotendeels afhankelijk van wat jij voor hun geregeld hebt.

Het hebben van een collectieve pensioenregeling zorgt er ook voor dat je het intern goed geregeld hebt. Er is geen discussie over wie wat krijgt, dat staat namelijk in juridische documenten geborgd. Daarnaast weet je zeker dat het geld dat je betaalt voor hún pensioen ook daadwerkelijk naar een inkomen voor later gaat. Iets dat met een individuele compensatie niet het geval is. 

Als laatste punt benoem ik graag nog dat je door het hebben van een collectieve pensioenregeling je veelal ook aan je werknemers denkt in geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid. Dat verzeker je tegen een gunstig collectief tarief gewoon mee.

Kortom een hoop voordelen om als werkgever dit aan te bieden!

Pensioenadvies

Loopt de huidige pensioenregeling af? Overweeg je pensioen te gaan aanbieden aan de werknemers? Laat je door mij adviseren.

Communicatie

Pensioen is soms lastige materie. Het goed uitleggen ervan is belangrijk voor het vertrouwen en om de juiste keuzes te maken. Ik ondersteun hier graag bij.

Onderhoud

Werknemers komen en gaan. Wetgeving verandert. Continu veranderen er zaken en een foutje is snel gemaakt wat kostbare gevolgen kan hebben.

Een pensioenregeling opzetten

Keuzes

Bij het aangaan van een pensioenregeling voor de werknemers komt veel kijken. Er moeten verschillende keuzes gemaakt worden over bijvoorbeeld het ambitieniveau, over het wel of niet vragen van een werknemersbijdrage en naar welke verzekeraar gaan we.

Afdekken Risico's

Een pensioenregeling is meer dan alleen maar een spaarpotje voor later. Een dekking bij overlijden en arbeidsongeschiktheid is onderdeel van een goede regeling.

Beheersbare Kosten

Een pensioenregeling is naast het salaris vaak de grootste kostenpost. Het goed afstemmen van alle keuzes en ambities bepaald hoe hoog de kosten zijn. Dit zorgt voor grip en een budgetteerbare toekomst.

Actuele berichten

Verzekeraars zijn allemaal hetzelfde

In Nederland kennen wij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Een zin die ik in mijn vak regelmatig tegenkom is ‘Verzekeraars zijn allemaal allemaal hetzelfde’. Dit is toch een misverstand!

Pensioen als verlengstuk

Pensioenregelingen worden veelal gezien als een ding dat erbij hoort, als een soort vanzelfsprekendheid. Maar dat is het in mijn ogen helemaal niet. Het aanbieden van een pensioenregeling is een verlengstuk van de beloning aan het personeel.

De juiste pensioenverzekeraar

Hoe gaat jullie pensioenverzekeraar om met het pensioengeld? Hoe gaan ze om met duurzaamheid? Investeren ze dit wel op de juiste manier? Past de huidige verzekeraar nog wel bij jouw duurzaamheidsbeleid?

Betrokken en Financieel fitte werknemers